Mød den nye JavaScript Debugger

Da jeg startede i Omniture for ca. 3 år siden, blev JavaScript Debuggeren hurtigt et af mine mest brugte bogmærker og et standard værktøj når det kom til validering af implementeringer.

Hvad snakker du om?
Hvis du ikke ved hvad JS Debuggeren er, så er det et lille stykke JavaScript kode, som man kan oprette som et bogmærke i sin browser. Når man så er på en side der er tagget med SiteCatalyst kan man klikke på sit bogmærke, hvorefter du får en popup der viser hvilke variabler der er sat.

Efterfølgende er jeg dog gået over til mere avanceret værktøjer, som f.eks. firebug (add-on til firefox) og Charles (en packet sniffer – en gennemgang af Charles vil følge senere).

Hvad er så nyt?
Men nu sker det -DigitalPulse Debugger er landet. Vi har givet den navnet DigitalPulse Debugger, da den skal være med til at fremme vores produkt, DigitalPulse. DigitalPulse er vores crawler som scanner dit domæne efter sider som mangler SiteCatalyst og/eller Test&Target kode. Den kan ligeledes scanne efter implementeringsfejl, som manglende variabler, variabler med for lange værdier, requests der er for lange, osv. Derfor er vores nye debugger blevet døbt DigitalPulse Debugger. Det er stadig et stykke JavaScript der skal oprettes som et bogmærke, men der er kommet en del nye features.

  • Den kører via vores DigitalPulse server, så det er nu lettere og hurtigere for os at lave opdateringer uden at du behøver opdatere dit bogmærke
  • Den kan nu vise requests fra følgende produkter, SiteCatalyst, Survey, Test&Target og Recommendations.
  • Viser længden på requesten.
  • Kan nu også vises friendly names for variablerne – prop1 istedet for c1.
  • Kan vise om der bliver benyttet first party cookies
  • Sidst men ikke mindst så tillader den dig at gemme dine settings, så du ikke behøver ticke de forskellige bokse hver gang.

Vær opmærksom på at efter version H.21 af s_code’en, så har den gamle debugger ikke vist ‘non-english characters’ korrekt – altså æøå. Det er nu løst med den nye version.

Hvordan installerer jeg den…
Hvis du allerede benytter den gamle debugger, så er det blot at redigere det gamle bogmærke og erstatte JavaScript koden (URL’en) med følgende kode:

Har du aldrig brugt debuggeren før, så start med at oprette et bogmærke til denne side (CTRL+D), når det er gjort så vælger du egenskaber for bogmærket. Erstat så URL’en med koden ovenover. For at tjekke det virker klikker du nu på bogmærket, hvorefter du meget gerne skulle få en popup der viser hvilke variabler der bliver sat på denne side.

Tilslut skal det lige nævnes, at hvis du foretrækker at bruge den gamle debugger, så er der ingen problemer i dette. Den vil stadig virke…også fremover.

 


2 thoughts on “Mød den nye JavaScript Debugger

  1. Pingback: SiteCatalyst integrering med Test&Target | Chillin.dk

  2. Pingback: Test&Target global Mbox strategi | Chillin.dk

Skriv et svar