Ny SiteCatalyst H. kode – H.23.3

Sammen med releasen af SiteCatalyst v15 er vores H. kode også blevet opdateret, hvilket er sket for at supportere flere af de nye features som er en del af den nye version. Selvom du ikke er blevet opgraderet til v15 endnu, så sker der ikke noget ved at opdatere til den nye version – ligeledes, så er der enkelte features som også er tilgængelige i v14 med en nye kode, så er der helt sikkert en grund til at opdatere.

Jeg vil kort gennemgå hvilke features der er supporteret, så du har mulighed for at beslutte hvorvidt din virksomhed skal opdatere til den nye version. So here goes…

contextData variabler
er en ny feature der gør det muligt for dine udviklere at ‘omdøbe’ standard variabler – lidt svært at forklare, så lad mig vise det med et eksempel med en artikel fra tv2:

…istedet for at din udvikler skal huske på at prop1 bruges til titlen på artiklen, så kan han/hun gøre følgende:

Ved brug af processing rules – som egentlig er custom VISTA rules som du selv kan sætte op (mere om det i en senere indlæg) – kan du så mappe ovenstående contextData variabler til de rigtige variabler. Det er stadig muligt at benytte ‘standard’ navnene på variablerne, hvis du foretrækker det.
Jeg har tit oplevet at det har været lidt forvirrende for udviklerne med vores standard navne, så nu har du/I hvert fald muligheden for selv at vælge hvilken implementeringsmetode I ønsker at benytte. Vær dog opmærksom på at det kræver du har mapped dem ved brug af processing rules.

Numeric events – gælder både v14 og v15
Hvis du har skulle sætte et event med en værdi højere end 1, så har det krævet at eventet blev sat i product variablen. Det har til tider skabt forvirring, specielt hvis event’et ikke har været relateret til et produkt – hvorfor har man så skulle benytte product variablen?
Men det er slut nu, hvor du før har skulle gøre følgende…

…kan du nu erstatte det med nedenstående.

Du skal/bør dog stadig sætte event’et i product strengen, hvis event’et skal binde til et produkt. Ligeledes, bør du være opmærksom på følgende:

  • Denne feature understøtter kun hele tal, så hvis du har behov for at benytte dig af decimal-tal er du nødt til at gøre det på den gammeldags måde.
  • Hvis du sender et decimal-tal ind med den nye funktion, så vil det blive ignoreret. SiteCatalyst vil IKKE runde op/ned.

Video tracking ved brug af conversion eVars og events – gælder både v14 og v15
Vi kører i øjeblikket i beta med en ny video tracking solution og kort sagt, så understøtter H23.2 den nye løsning. Dette indebærer at vi har fjernet understøttelsen af Media.trackWhilePlaying sat til ‘false’. Funktionen er sjældent benyttet, men hvis du benytter denne bør du overveje enten at opdatere jeres video implementering eller lade være med at opdatere til H.23.2.

Ang. vores nye video tracking solution bør du notere følgende:

  • Hvis du står og skal til at implementere video, så bør du vente til I er blevet opgraderet til v.15. Hvis du/I ikke kan vente, så henvend jer til jeres konsulent eller account manager, som så kan hjælpe jer med at sikre at jeres implementering bliver forberedt til den nye video løsning, så I ikke skal lave det om, om nogle måneder.
  • Tracker I allerede jeres video med den gamle metode, så vent med at ændre implementeringen til I bliver opgraderet til v15. Ligeledes, så sikre jer at I har afsat ressourcer til at ændre jeres video implementering når I bliver overført til v15.

Så hvorfor skal jeg opdatere?
Jamen, det skulle egentlig være meget klart – hvis I ønsker at benytte jer af de ovenstående features, så er der ingen anden udvej end at opdatere hurtigst muligt.

Jeg vil komme nærmere ind på de enkelte features i fremtidige indlæg.


Skriv et svar