SiteCatalyst integrering med Test&Target

Når det gælder SiteCatalyst og Test&Target, så findes der to integrationer mellem de to systemer. SiteCatalyst data ind i Test&Target og Test&Target data ind i SiteCatalyst – det er to separate integrationer og i dette indlæg vil jeg fokusere på førstnævnte, SiteCatalyst data ind i Test&Target.

Kræver det konsultent timer?
Jeg bliver stadig overrasket, hvor få kunder der egentlig kender til integreringen mellem de to systemer. Det kræver nemlig ingen ændring i din kontrakt og ingen support fra din konsulent – du kan nemlig sætte det hele op selv. Det eneste det kræver er en opdatering af mbox.js og et lille stykke kode som enten skal i s_code.js eller på de enkelte/alle sider hvor integrationen skal fungere.

Inden du starter skal du dog lige sikre dig at din s_code fil er version H.17 eller nyere, samt mbox.js er v.32 eller nyere (det sker dog helt automatisk da mbox.js bliver opdateret som en del af nedenstående trin.
Godt, når du har sikret dig ovenstående så er du klar til at gå igang:

  1. Log ind i Test&Target, Configuration -> Edit
     

  2. Scroll ned i bunden og vælg ‘enable’ ud for SiteCatalyst Plugin

  3. Klik Save, download den nye mbox.js og upload den til dit site

Det var da ikke besværligt, eller? I så fald, så kan jeg trøste dig med at du allerede har færdiggjort halvdelen. Næste trin er at implementere ‘mboxLoadSCPlugin(s)’ funktionen på de sider med SiteCatalyst, som du ønsker skal sende data til Test&Target. Som nævnt i starten af indlægget, så har du to muligheder – enten at implementere det som en del af SiteCatalyst variablerne på hver side eller ligge det i s_code.js filen. Jeg vil selvfølgelig vise begge dele og så kan du selv vælge hvilken metode der fungerer bedst for lige netop dig og dit site.

For at ligge koden ind som en del af page code er det vigtigt, at den bliver lagt ind mellem SiteCatalyst variablerne og s.t() funktionen. Rækkefølgen er ekstrem vigtig for at data kan blive sendt til Test&Target:

Dette skal som sagt gøres på hver side, som du ønsker skal sende data ind til Test&Target.
Hvis du istedet ligger koden i s_code.js, så skal nedenstående tilføjes i do_plugins sektionen:

Ved at ligge den i s_code filen har du også mulighed for at lave en logik der sikrer at den kun bliver enablet på bestemte dele af dit site. F.eks. ved at kigge på værdien i s.channel i en lignende if statement.

Når du har færdiggjort én af ovenstående muligheder, så er du klar til at validere.

Validering
Valideringen er faktisk ganske simpel. Gå til en side med SiteCatalyst kode og hvor integrationen er blevet implementeret. Lad siden loade og kør så JavaScript Debuggeren – du skulle så meget gerne se en Test&Target mbox request. Check at mbox navnet er: SiteCatalyst: event

Super – data bliver altså sendt som det skal, så nu skal vi tjekke om det også bliver modtaget. Log atter ind i Test&Target og gå til Locations -> List, hvis du har fulgt ovenstående guide, så skulle du meget gerne se SiteCatalyst: event mbox’en i listen og du kan nu begynde at bruge SiteCatalyst data i dine kampagner. Enten som en del af en targeting condition eller ved at benytte dine events som success metrics/conversion.

Sidste ord
Hvis du enabler denne integration er der en vigtig ting du skal være opmærksom på. Integrationen koster ikke noget, men ved at tænde for den vil du for hver SiteCatalyst request også sende en mbox request (SiteCatalyst mbox). Med andre ord, du kan risikere at mange doble dine mbox kald og dermed gå over limit i forhold til hvad du har stående i din kontrakt. Så ha’ det i baghovedet inde du begynder at tænde for noget.

I de næste indlæg vil jeg gennemgå hvordan man bedst benytter sig af SiteCatalyst data’en som nu flyder ind i Test&Target og jeg vil selvfølgelig også komme ind på integrationen den anden vej – Test&Target data i SiteCatalyst!

 


Skriv et svar