Nyt Data Center i London

I de sidste 5 år har vi snakket om at der skulle oprettes et data center i EMEA. Det har hele tiden været planen det skulle ligge i England, men det er bare aldrig rigtig blevet til noget – primær årsag gætter jeg på har været økonomien. Økonomi er nu ikke noget vi går op i efter vi er blevet en del af Adobe 😉

Hvorfor nu et data center i EMEA?
Fordi det er noget som flere kunder har efterspurgt og dette af flere årsager – der er dog primær 2 som går igen:

  1. Juridiske årsager
    Ifølge EU’s lov om person data, så må personlige data såsom IP ikke sendes udenfor EU’s grænser medmindre at landet der modtager data’en garanterer at denne data bliver behandlet på samme vilkår som den ville være blevet i EU. Det garanterer USA ikke og istedet har EU forsøgt sig med flere aftaler, som skulle sikre dette, men flere har kritiseret disse aftaler (bl.a. ‘Safe Harbour Principles’ aftalen, som vistnok senere blev erstattet af ‘Passanger Name Records’). Da der stadig er lidt usikkerhed på området, så har flere virksomheder valgt at være ekstra forsigtige og stiller derfor efterfølgende krav, da vi jo netop sender data to enten Dallas eller San Jose.
    Specielt tyske kunder er meget bekymret for dette, da tysk lovgivning synes at være mere strikse en EU’s – det har for nylig ført til at Google Analytics er blevet anklaget for at være ulovlige i Tyskland.
    Det skal til sidst nævnes at vi har undgået dette ved at vi ikke har lagret brugerens IP adresse – dette er noget du som bruger af SiteCatalyst selv har mulighed for at slå til og fra via admin konsollen.
  2. Hurtigere behandling af data
    Det skal ikke være nogen hemmelighed at flere kunder har rapporteret at når først amerikanerne begynder at vågne hen på eftermiddagen, så har SiteCatalyst været langsom til at hente rapporter. Det er selvfølgelig noget vi løbende har været opmærksomme på og har hele tiden forsøgt at sikre at vi har haft nok hardware til håndtere de efterspurgte rapporter. Med et data center i London, så er dette ikke længere noget problem.


Tilbage i November sendte vi en presse meddelse ud om at vi i første kvartal af 2011 ville have det nye data center klar – og er der noget dét er, så er det klar! Nye kunder vil fremover blive oprettet på det nye data center – alt afhængig af hvilket produkt det er.

Dette vil bl.a. betyde at data lagret på vegne af kunder i EMEA vil også blive behandlet i EMEA – det er ikke længere nødvendigt at sende det til USA og adskiller sig derfor fra vores RDC (Regional Data Collection) server. Udover det, så adskiller det sig også fra alle vores konkurrenter, der ikke tilbyder dette.

Hvad hvis jeg allerede er kunde?
Planen er at vi i andet halvår af 2011 vil begynde at migrere eksisterende kunder til det nye data center. Det er dog noget som ikke sker fra den ene dag til den anden, da det er gigantiske mængder af data der skal flyttes. Så mit råd er at du væbner dig med tålmodighed, da det er noget der højst sandsynligt vil tage nogle år før alle kunder er blevet migreret.

Hvis du ønsker at vi skal prioritere netop jeres data, så henvend dig til jeres account manager, som så vil gå videre med det.

Bonus Info…
Data centeret kommer til at gælde for følgende produkter: Insight, Test&Target, SiteCatalyst, Data Warehouse, Genesis, Discover og SearchCenter.

De første produkter der bliver migreret er: Insight og Test&Target – senere vil SiteCatalyst kunder blive migreret.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *