‘Current Data’ rapporter i SiteCatalyst 15

Hvis du er blandt de kunder som benytter SiteCatalyst 15, så er du også klar over at data kun bliver processed en gang i timen og at der som standard er en latency på ca. 2 timer. Der er ikke nogen tvivl om at vi alle ønsker at få vores data i real-time, men de fleste af vores kunder kan godt leve med den forventede latency da fordelene ved SC15 opvejer ulempen ved de 2 timer latency.

Når det er sagt, så er der ingen tvivl om at vores mål er at levere data i real-time så vidt det er muligt og er også udemærket klar over hvor vigtigt det er at kunne rapportere i real-time. Vi har tidligere launchet et real-time dashboard, som pt. er i beta – for at benytte dashboardet har det dog krævet at man har været signet up som beta bruger. Men nu kommer en ny feature i SC15, som alle v15 kunder kan benytte. Nemlig, ‘Current Data’ rapporter.

Current Data, er første skridt i en fler-fase process i at levere data i real-time og giver dig adgang til low-latency data for lidt mere end 100 rapporter og metrics.

For at benytte Current Data rapporter skal det enables på bruger niveau. Dette gør du ved at tilføje dine brugere, som skal have adgang til rapporterne, til en pre-defineret bruger gruppe kaldet, Current Data Users.
Det gør du ved at gå til, Admin -> User Management -> Groups

Herefter vælger du de brugere der skal tilhøre gruppen – præcis som du normalt gør når du tilføjer brugere til en gruppe. Næste gang brugerne af gruppen logger ind vil de se de nye Current Data rapporter.

Der er faktisk ikke behov for mere, så lad os gennemgå nogle af de oplagte spørgsmål:

Q: Hvor real-time er data i de nye rapporter?
A:
Data i de nye rapporter bliver behandlet på samme vis som data i SiteCatalyst 14. Det betyder at page views og props bliver vist efter et par minutter. Custom conversion rapporter (eVars) og custom events vil blive vist efter ca. 30 min.

Q: Har jeg adgang til disse rapporter via Report Builder?
A:
Nej, ikke på nuværende tidspunkt. Det er dog muligt at de bliver tilgængelige på et senere tidspunkt

Q: Kan jeg benytte de nye features i v15 på disse rapporter?
A:
Nej, du skal betragte de nye rapporter som v14 data. Så segmenter, full breakdown og v15 metrics er derfor ikke tilgængelige.

Q: Hvor kan jeg finde mere info om de nye rapporter?
A: Det kan du lige her.

Q: Koster det noget at enable Current Data rapporterne?
A: Nej, de er tilgængelig for alle SiteCatalyst v15 kunder uden nogen ekstra cost.

Har du flere spørgsmål, så smid dem i kommentar feltet!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *